Vi flyttar in hos Funka Mera! Snart hittar du hela vårt sortiment hos funkamera.se. Vi har därför något längre leveranstider än vanligt. Lägg din order senast söndag 18/11 före 23.59 och få 10% på hela vårt sortiment!

Gissa mitt ord

144 kr Ord. Pris (160 kr)
10% FLYTTREA t.o.m. 2018-11-18

LÄS MER OM

Gissa mitt ord är en liten fin bok för de barn som just har lämnat pekboksstadiet. Det kan gälla vilket barn som helst, men i det här fallet även barn som har svårt att tillgodogöra sig traditionella barnböcker. Barn med nedsatt hörsel, språkstörning eller barn som eventuellt visar sig ha ett lindrigt begåvningshandikapp behöver i många fall få lära sig att kommunicera med tecken som stöd.
Genom den här boken kan barnen umgås med en vuxen och får då tillfälle att utöka sitt ordförråd, fundera ut lösningar på "problem" och känna tilltro till sig själva och sin förmåga att kommunicera.

Gissa mitt ord består av gåtor där det gäller att lyssna noga. Att lösa gåtor innebär att barnet utvecklar förmågan att lyssna koncentrerat och uppmärksamt, behåller tråden i det som sagts och sedan löser ett "problem". Barnet kan lämna sitt svar i form av ord eller tecken. För barn som behöver lära sig tecken är detta ett lustfyllt sätt att få mer övning. Svaret i boken finns som bild, skrivna ord och avbildat tecken.

Bokens författare Inga Magnell har i många år arbetat med barn som har olika funktionsnedsättningar. Hennes erfarenhet är att det barn ser och konkret kan ta på förstår de bäst och detta kan användas som utgångspunkt för att samtala vidare. Det språkliga uttrycket innebär en första abstraktion. Att läsa och prata om boken tillsammans med en vuxen leder vidare till samtal om den egna stolen, grannens katt osv.

Gissa mitt ords formgivare och illustratör Pia Niemi är uppskattad för sina enkla, positiva och tydliga bilder. Hon har gjort flera omslag till mina tidigare böcker, och även hela formgivningen av Afasi och samtal och Lyssna, läs och uttala.

Författare: Inga Magnell

Illustratör och formgivare: Pia Niemi

 

Läs mer

MANUALER

Dokument (0)

DELA

Blogga om

TILLVERKARE

Du kanske också är intresserad av

  • 10% FLYTTREA t.o.m. 2018-11-18
    351 kr
    (Ord. Pris: 391 kr)
  • 10% FLYTTREA t.o.m. 2018-11-18
    206 kr
    (Ord. Pris: 229 kr)